Nieuw+logo+wit

EAT & FEED

BUY ONE MEAL, FEED ONE CHILD!

Kinderen in de meest afgelegen dorpjes gaan nog te vaak met honger naar bed. Kinderen eten soms dagenlang gedroogd mais of gedroogd rijst omdat er geen geld is om eten te kopen. Honger leidt ertoe dat de kinderen moeite hebben met leren, waardoor zij minder kansen hebben in het leven. Met Eat & Feed willen wij van toko Sawa op onze manier deze kinderen helpen. Met elke maaltijd die jij bij ons koopt, voorzien wij een kind in Indonesie van een maaltijd.

'BUY ONE MEAL,

FEED ONE CHILD'

Hoe doe jij ook mee?

Want voor elke rames die jij bij ons koopt, voorzien wij 1 kind van een maaltijd in Indonesië

1467 +
MEALS PROVIDED

SMALL BUSINESS, BIG IMPACT

Als ondernemer ben je door bezig met innoveren en investeren met als doel je winst vergroten. Het klinkt dan misschien ook een beetje tegenstrijdig om een deel van de winst weg te geven. Toch geloven wij dat omkijken naar de kansarme kinderen in Indonesië juist een waardevolle investering is. Het is weliswaar niet een investering op financieel gebied, maar wel een investering in levens van anderen op de lange termijn. Hoe mooi is het dat wij als small business, zo’n grote impact kunnen hebben met een simpel ‘ gebaar’.

Voor dit project werken wij samen met Yayasan Tangen Pengharapan, een lokale non profit organisatie dat zich inzet voor de allerarmsten over heel Indonesië. Een aantal jaren geleden ben ik via deze organisatie naar West Timur geweest. Ik heb gezien hoe zij afreizen naar de meest afgelegen gebieden in Indonesië om de mensen te helpen waar niemand anders naar omkijkt.

WHERE IT ALL STARTED

Als er een ding is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, dan is het het helpen van de kansarme kinderen in Indonesië. Vraag mij niet hoe en waarom. Ik kan het niet uitleggen. Het is een gevoel dat jaren geleden is ontstaan en eigenlijk nooit is weggegaan. De afgelopen jaren heb ik veel gereisd naar de meest afgelegen dorpen op West Timor, Flores en Kalimantan. Het zijn dan ook deze momenten en de interactie met de lokale bevolking die mij het meest hebben geraakt. Uiteindelijk ben ik terug naar Nederland gegaan en een volgend avontuur aangegaan: het runnen van toko Sawa met mijn zusje. Alhoewel ik geniet van het ondernemen, weet ik dat er ooit een dag komt dat ik mijn hart zal volgen. Namelijk om terug te keren naar Indonesië en veldwerk doen. In de tussentijd kan ik hier niet stilzitten. Eat & Feed is ontstaan uit een verlangen om business en sociaal te combineren.

Liefs, Daniella